marielle k eliassen

Da er det i gang

  • 12.05.2017, 09:39


Hei og gooood fredag!

Det er en god fredag, sant? Jeg håper hvertfall det er det for deg, for det er for meg!

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Jeg har endelig fått sendt inn søknad om uføretrygd! Og selv hvor mye jeg egentlig skammer meg over dette, at jeg faktisk må bli uføretrygdet, så deler jeg dette med dere. Til dels fordi det skal ikke være noe tabu å bli ufør pgr av psykisk sykdom, men også fordi det ikke er noen skam å ikke klare å jobbe.

Når sant skal sies; jeg har ikke blitt ufør enda, og jeg vet ikke om søknaden blir godkjent eller avvist, det gjenstår enda å se. Behandlingstiden kommer til å ta alt fra 6-9mnd. Det er lenge å vente, but I'll just have to.

Og til dere som lurer på om det er rett for meg å bli ufør - JA, det er det. Jeg blir ikke ufør fordi det er gøy eller for å slippe å jobbe. Jeg blir/søker om ufør, rett og slett fordi jeg ikke klarer å være i jobb. Jeg tåler veldig lite stress, forventninger og ansvar. Det går på psyken. I tillegg blir jeg fort utmattet, sliten. Da får jeg vondt i kroppen også. Så det å skulle jobbe noen timer bare noen dager i uken, vil ta mer eller mindre alt av min energi og gjøre meg dårligere fysisk og psykisk.

Jeg vil heller være som nå; stabil nok til å klare hverdagen som den er nå, med noen turer ut i uken hvor jeg er sosial med venner eller familie. I tillegg; klarer jeg nå å gjøre litt husarbeid og hjelpe til å lage middag. For før da jeg prøvde meg på skole eller var under utredning/arbeidsavklaring, var/ble jeg så dårlig om presset og forventningene om at jeg skulle bli frisk innen så og så lang tid, i tillegg til å måtte prøve ut ting og jeg gikk også i DBT behandling, som også er til hjelp for meg den dag idag.

Jeg skal ikke si noe om fremtiden min, at jeg fortsatt er ufør om 10-20år, for det vet jeg ikke - det vet ingen. Men som det er nå; er arbeidsevnen min varig nedsatt pgr av psyken. Jeg skammer meg, for en kan ikke se jeg er syk utenpå - men jeg burde ikke skamme meg, det er ingen skam - og det er nettopp derfor jeg velger å være åpen her og andre steder, om dette.

Nå skal jeg slappe litt av, før jeg gjør noe mer husarbeid - ha en fiin fredag! <3

- Marielle Kristine

Tonje

12.05.2017 kl. 09:57
Håper det ordner seg for deg :)

Marielle Kristine Eliassen

12.05.2017 kl. 10:02
Tonje:
Ja samme her - jeg trenger virkelig dette nå :D

Linn

12.05.2017 kl. 13:17
Jeg synes du er skikkelig tøff som tørr å være så åpen om det! :) stå på! Alt ordner seg nok for det beste til slutt :)❤

Marielle Kristine Eliassen

12.05.2017 kl. 15:24
Linn:
Takk vennen <3

LineB90

12.05.2017 kl. 21:58
Supert!! ♡ Jeg har også søkt ufør for en tid tilbake. Enda ikke fått svar. Men regner med jeg får det egentlig, siden psykologspesialisten hadde skrevet 8 a4 sider om meg og hvorfor jeg burde bli ufør. Men jeg burde egentlig ikke ha så høye forhåpninger, men jeg MÅ bare få det nå, for AAP har jeg bare frem til november. :/ Skremmer meg litt at alt av penger evt blir borte da, hvis jeg ikke får ufør. Men men :) Krysser fingra for oss begge. Ta gjerne turen innom bloggen min også :)

- LineB ♡

Marielle Kristine Eliassen

13.05.2017 kl. 00:11
LineB90:
Åh jaa, sånt er kjipt når sånt står på spill - gjør akkurat samme her, faktisk. Bare rett på 8mnd med AAP nå, så håper behdnalingstidene ikke er så lange for oss, og at vi får dette i boks! :D
Marielle Kristine Eliassen

Hei og velkommen til min blogg! Her blir jeg å blogge om min hverdag og alt som faller meg inn. Jeg sliter en del psykisk, bl.a har jeg tilbakendende depresjoner og generalisert angstlidelse, samt sosial angst.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits