marielle k eliassen

Hverdags lykke

  • 25.05.2017, 12:08


Som psykisk syk, har jeg lett for å fokusere mye på det negative når det er som verst. Men jeg er også veldig bevisst på dette, og på det som jeg liker å kalle hverdags lykke. De små tingene i hverdagen og for øvrig i livet. De små tingene som faktisk betyr en god del, men som f.eks en frisk person ikke tenker så mye på/over.

Hverdags lykke - det kan være så mangt. Men for meg er hverdags lykke de små tingene, som kanskje for mange er en selvfølge?

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.
Varm kopp med kaffi. Café date med familie eller venner. En klem fra en venn/familie. Kyss fra samboeren. De lange og gode klemmene fra samboeren. Se en episode eller to på favoritt seriene våre. En skikkelig god og lang samtale med bestevenn i telefonen. De gangene jeg klarer å gjøre husarbeid. Når solen er fremme og varmer meg. Når jeg går tur og lukter på blomstene. En fin og uventet sms fra en venn/familiemedlem. Når folk ringer deg for å høre hvordan det går. En morgenstund med Ole før han går på jobb. De gangene Ole lager frokost og kaffi til meg. Når han kommer hjem med favoritt bollen min. Sjokolade. Sosialt samvær med familien og vennene. Smil og latter. Favoritt sangene mine.

Det handler mye om de små tingene, en klem, et kyss, et hei og et smil. Men også kanskje om den daglige kaffi koppen om morgenen. Det er ganske lite som skal til for å gjøre en forskjell i en annens liv. Bare noen vennlige ord og en melding hvor det står at du tenker på dem, kan være nok til å gjøre en dårlig dag om til en god dag. Selv pleier jeg å skrive "daily reminder/friendly reminder" til noen jeg vet kan slite litt, og som kan sette pris på noen gode ord. Jeg tror vi alle trenger noen vennlige og gode ord fra andre, nå og da.

Livet er tungt og vanskelig, opp og ned - for alle. Friske som syke. Det er ikke til å komme unna en dårlig dag, eller en dårlig periode. Og det er da det er viktig å prøve å tenke på de gode og positive sidene ved livet, og hva man har i hverdagen. Fokusere på det gode, det fine.

Jeg klarer f.eks ikke å jobbe som deg, eller fullføre utdanningen - men jeg bor i Norge og vi har noe som heter NAV som hjelper meg. Jeg har en god og støttende samboer, og jeg klarer hvertfall til en viss grad å gjøre husarbeid og hjelpe til med middagen.

Every day may not be good - but there is someting good in every day.

- Marielle Kristine

#foto #hverdagslykke #glede #takknemlighet #positivitet

Marielle Kristine Eliassen

Hei og velkommen til min blogg! Her blir jeg å blogge om min hverdag og alt som faller meg inn. Jeg sliter en del psykisk, bl.a har jeg tilbakendende depresjoner og generalisert angstlidelse, samt sosial angst.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits