marielle k eliassen

Depressiv episode - dårlig periode

  • 29.05.2017, 12:01


Jeg merker det på hele meg, når jeg er i en dårlig periode/depressiv episode.

Depresjons graden varierer veldig. Den kan gå fra lett depressiv episode hvor jeg er litt nedstemt osv, til alvorlig hvor jeg føler meg akutt suicidal, har angstanfall, får gråteanfall, har dårlig samvittighet for alt, vil isolere meg, liten matlys osv.

Nå svinger jeg fra moderat til alvorlig depressiv periode. Dvs at jeg sliter mye med dårlig samvittighet ovenfor veldig mange ting, overtenker alt, akutt suicidale tanker hvor jeg tenker på å dø osv, kroppen er tungt, alt jeg gjør går tregt og jeg er mye sliten og isolerer meg veldig.

Skulle egentlig på tannklinikken på haukeland kl 09, men jeg klarte/orket ikke gå ut. Så jeg ringte inn i 07 tiden og sa jeg var dårlig. Fikk time igjen på onsdag litt senere på formiddagen, som er greit for meg. Håper bare jeg klarer det, da. I tillegg føler jeg denne bloggen blir litt depressiv nå, siden jeg skriver så mye om dette - men det er jo bare min hverdag. Dette er min hverdag.

Jeg virkelig hater å være i sånne perioder, alt blir mye tyngre og vanskeligere da. "Tenk positivt og slutt å klag" tenker sikkert du - men tro meg, jeg prøver hvert minutt av dagen til å tenke positivt, snu tankegangen, høre på feel good spillelisten min, skrive dagbok, fotografere og en masse annet. Og ja, til en viss grad hjelper det meg - det hjelper meg til å holde ut i øyeblikket. Mindfullness hjelper også på. Det faktum å rose seg selv når man har gjort noe bra, hjelper også på.

Men jeg trenger denne bloggen for å få ut tanker og følelser. Selv om det til tider kan bli for mye av det her inne, så trenger jeg det. Jeg deler jo absolutt ikke alt her inne, langt ifra. Men jeg vil være så åpen og ærlig om mitt liv som psykisk syk. Hvordan hverdagen for meg, virkelig er - og spesielt nå som jeg har søkt ufør, da mange sikkert tenker jeg blir å råtne vekk i sofaen/sengen. Men det er ikke sånn - i perioder kan det kanskje bli sånn, men jeg prøver å ha en variert hverdag, med avslapning, sosialisering, husarbeid, aktivitet..

NÅ skal jeg gå å gjøre en masse stuff som gjør meg glad - som å plukke blomster, scrapbook'ing, drikke kaffe og ta bilder. Men først skal jeg lage meg noe lunsj, mat må man ha for å fungere.

Jeg håper du har en like fin dag som det du er!

- Marielle Kristine

Atle Lundhaug

29.05.2017 kl. 14:39
Jeg skal også ut å ta bilder. Ferdig ,ed dtøvsuging, vasking og gresskløpping så nå blir fet ut

Marielle Kristine Eliassen

29.05.2017 kl. 15:10
Atle Lundhaug:
Så flink du er! :D God tur ut! :)
Marielle Kristine Eliassen

Hei og velkommen til min blogg! Her blir jeg å blogge om min hverdag og alt som faller meg inn. Jeg sliter en del psykisk, bl.a har jeg tilbakendende depresjoner og generalisert angstlidelse, samt sosial angst.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits