marielle k eliassen

Foto: Syriner

 • 29.05.2017, 15:28


SyrinerQ; Hva synes du om bildene?

- Marielle Kristine

#blomster #syriner #syrine #foto #fotografi #blomsterfotografi

Depressiv episode - dårlig periode

 • 29.05.2017, 12:01


Jeg merker det på hele meg, når jeg er i en dårlig periode/depressiv episode.

Depresjons graden varierer veldig. Den kan gå fra lett depressiv episode hvor jeg er litt nedstemt osv, til alvorlig hvor jeg føler meg akutt suicidal, har angstanfall, får gråteanfall, har dårlig samvittighet for alt, vil isolere meg, liten matlys osv.

Nå svinger jeg fra moderat til alvorlig depressiv periode. Dvs at jeg sliter mye med dårlig samvittighet ovenfor veldig mange ting, overtenker alt, akutt suicidale tanker hvor jeg tenker på å dø osv, kroppen er tungt, alt jeg gjør går tregt og jeg er mye sliten og isolerer meg veldig.

Skulle egentlig på tannklinikken på haukeland kl 09, men jeg klarte/orket ikke gå ut. Så jeg ringte inn i 07 tiden og sa jeg var dårlig. Fikk time igjen på onsdag litt senere på formiddagen, som er greit for meg. Håper bare jeg klarer det, da. I tillegg føler jeg denne bloggen blir litt depressiv nå, siden jeg skriver så mye om dette - men det er jo bare min hverdag. Dette er min hverdag.

Jeg virkelig hater å være i sånne perioder, alt blir mye tyngre og vanskeligere da. "Tenk positivt og slutt å klag" tenker sikkert du - men tro meg, jeg prøver hvert minutt av dagen til å tenke positivt, snu tankegangen, høre på feel good spillelisten min, skrive dagbok, fotografere og en masse annet. Og ja, til en viss grad hjelper det meg - det hjelper meg til å holde ut i øyeblikket. Mindfullness hjelper også på. Det faktum å rose seg selv når man har gjort noe bra, hjelper også på.

Men jeg trenger denne bloggen for å få ut tanker og følelser. Selv om det til tider kan bli for mye av det her inne, så trenger jeg det. Jeg deler jo absolutt ikke alt her inne, langt ifra. Men jeg vil være så åpen og ærlig om mitt liv som psykisk syk. Hvordan hverdagen for meg, virkelig er - og spesielt nå som jeg har søkt ufør, da mange sikkert tenker jeg blir å råtne vekk i sofaen/sengen. Men det er ikke sånn - i perioder kan det kanskje bli sånn, men jeg prøver å ha en variert hverdag, med avslapning, sosialisering, husarbeid, aktivitet..

NÅ skal jeg gå å gjøre en masse stuff som gjør meg glad - som å plukke blomster, scrapbook'ing, drikke kaffe og ta bilder. Men først skal jeg lage meg noe lunsj, mat må man ha for å fungere.

Jeg håper du har en like fin dag som det du er!

- Marielle Kristine

Verste flausen ever

 • 28.05.2017, 17:37


God søndag kveld!

Da jeg og bestevenninnen min snakket over telefon, hjalp hun meg med bloggidéer, og en av de var å skrive flauser. Tenker at denne idéen tar jeg tak i nå med en gang, og forteller om min verste flause jeg kan komme på.

Så dette skjedde i 7.klasse. Jeg var 12år, og hadde utflod, noe jeg syntes var ekkelt å få i trusen. Jeg turte ikke si noe til mamma, så jeg tenkte jeg skulle være smart å ta dopapir i trusen. Jaa, så gikk jeg til skolen da, med en knæsj rød bukse som var blitt for stor til meg, så jeg måtte dra buksen opp ofte. I klasserommet satt jeg helt fremme, og ante fred og ingen fare. Plutselig begynner noen i klassen å peke, hviske og le høyt. Læreren spurte hva det var, men de sa det ikke var noen ting. Jeg trodde det var trygt å gå ned til hyllen min i klasserommet og hente noen bøker, men da jeg satt meg ned, begynte en god del andre å le.
Ikke før til friminuttet fikk jeg vite at papiret jeg hadde tatt i trusen den morgenen, hadde krøllet seg sammen og gått opp rett over buksekanten, bak. Jeg ble så flau at jeg begynte å gråte - fikk jeg gå hjem fra skolen? Neii, fordi de andre skulle ha glemt dette innen dagen var over. Da det ringte inn til siste time, spørr noen gutter "har du husket å tørke deg skikkelig etter do nå da?"

Omg, trodde jeg skulle dø. Aldri i mitt liv har jeg vært så flau som da, og enda den dag idag blir jeg flau bare av å tenke, fortelle og skrive om det. Litt, veldig tidi er det da. :P

Bilderesultat for flause

Q; Har du noen flauser du vil dele?

- Marielle Kristine

Hverdags lykke

 • 25.05.2017, 12:08


Som psykisk syk, har jeg lett for å fokusere mye på det negative når det er som verst. Men jeg er også veldig bevisst på dette, og på det som jeg liker å kalle hverdags lykke. De små tingene i hverdagen og for øvrig i livet. De små tingene som faktisk betyr en god del, men som f.eks en frisk person ikke tenker så mye på/over.

Hverdags lykke - det kan være så mangt. Men for meg er hverdags lykke de små tingene, som kanskje for mange er en selvfølge?

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.
Varm kopp med kaffi. Café date med familie eller venner. En klem fra en venn/familie. Kyss fra samboeren. De lange og gode klemmene fra samboeren. Se en episode eller to på favoritt seriene våre. En skikkelig god og lang samtale med bestevenn i telefonen. De gangene jeg klarer å gjøre husarbeid. Når solen er fremme og varmer meg. Når jeg går tur og lukter på blomstene. En fin og uventet sms fra en venn/familiemedlem. Når folk ringer deg for å høre hvordan det går. En morgenstund med Ole før han går på jobb. De gangene Ole lager frokost og kaffi til meg. Når han kommer hjem med favoritt bollen min. Sjokolade. Sosialt samvær med familien og vennene. Smil og latter. Favoritt sangene mine.

Det handler mye om de små tingene, en klem, et kyss, et hei og et smil. Men også kanskje om den daglige kaffi koppen om morgenen. Det er ganske lite som skal til for å gjøre en forskjell i en annens liv. Bare noen vennlige ord og en melding hvor det står at du tenker på dem, kan være nok til å gjøre en dårlig dag om til en god dag. Selv pleier jeg å skrive "daily reminder/friendly reminder" til noen jeg vet kan slite litt, og som kan sette pris på noen gode ord. Jeg tror vi alle trenger noen vennlige og gode ord fra andre, nå og da.

Livet er tungt og vanskelig, opp og ned - for alle. Friske som syke. Det er ikke til å komme unna en dårlig dag, eller en dårlig periode. Og det er da det er viktig å prøve å tenke på de gode og positive sidene ved livet, og hva man har i hverdagen. Fokusere på det gode, det fine.

Jeg klarer f.eks ikke å jobbe som deg, eller fullføre utdanningen - men jeg bor i Norge og vi har noe som heter NAV som hjelper meg. Jeg har en god og støttende samboer, og jeg klarer hvertfall til en viss grad å gjøre husarbeid og hjelpe til med middagen.

Every day may not be good - but there is someting good in every day.

- Marielle Kristine

#foto #hverdagslykke #glede #takknemlighet #positivitet

Sol i ansiktet - sol i sjelen

 • 24.05.2017, 21:50


Sol i ansiktet - sol i sjelen"Jeg tror det var meningen at jeg skulle sitte i sofaen, akkurat nå. For akkurat nå så skinner solen i ansiktet mitt, og jeg nyter det. Lukker øynene og tenker gode tanker. Solen varmer ikke akkurat, men den varmer i meg. I hjertet. Det føles så godt. Sollyset irriterer meg ikke engang, det er bare deilig. Så godt. Trekke pusten godt inn og så ut. Hverdags lykke på sitt beste, dette. Solen skinner med alt den er og kan på meg, og det er så ubeskrivelig digg. Sollys. Det siste før den går ned og forsvinner for dagen. Jeg nyter det med en kopp kaffe. Sol i ansiktet, sol i sjelen.

- Marielle K Eliassen

Skrevet 24.05.17 - 20:38"

- Marielle Kristine

#sol #foto #peoner #tekster #selvskrevet

Jeg faller

 • 24.05.2017, 16:59


Jeg faller og faller og faller. Jeg vet ikke hvor langt ned, men jeg faller ned. Jeg faller ned igjen i depresjonen.

Jeg er sliten. Jeg sier det for ofte, jeg sier det hver dag. Hver. Eneste. Dag. Det blir til klaging, til slutt. Men det er ikke annet å si enn at jeg er sliten, jeg er trøtt. Det er sånn det er med depresjon. Det er hva depresjon gjør med deg. Du blir sliten, trøtt, utmattet, trist, tom, hul innvendig. Faens depresjon.

Jeg faller, igjen, nok en gang. Jeg gjør hva jeg kan for å unngå å falle for langt ned. Jeg gjør hva jeg kan for å være stabil. Jeg er aktiv, sosial, tar medisiner og går i behandling. Dessverre funker ikke behandling for meg, lenger. Jeg har lært en masse teknikker for å unngå å falle for dypt ned. Jeg bruker de så og si hver dag. Prøver å endre tankegangen, prøver å gjøre hverdagen så bra som mulig for meg. Tar dager med pause, hvor jeg bare er hjemme og hviler, ser på serie, hører på musikk, skrive dagbok, fotografere, kose med Pussi.


Veldig veldig gammelt bilde - tatt av bestevenninnen min i Oslo.

Depresjonen har alltid vært med meg, i større eller mindre grad. Du kan dessverre ikke alltid lenger se at jeg sliter med depresjon, sliter med en indre kamp, da jeg har blitt flinkere til å skjule den, dog jeg enda er åpen om den og min psykiske helse. Depresjonen forteller meg at jeg skal skjule den enda mer. Den forteller meg løgner, som jeg etter hvert begynner å tro på selv.

Du kan merke, høre, at jeg sliter med depresjon til en viss grad. Dessverre tenker nok folk flest at det bare er latskap og klaging. Kanskje er det begge deler? Jeg vet ikke.

This day is one of those days.

Jeg håper du har en god dag.

- Marielle Kristine

#depresjon #tanker #følelser #psykiskhelse #personlig #foto

Hurra for mamma

 • 23.05.2017, 08:47


Hurra for mamma som fyller sitt år, ja henne vil vi gratulere!

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Mamma blir 55år i år, og som ifjord så blir det selvfølgelig feiret hos henne med kaffi og kake og gave. I år får mamma blomster, wii :)

Q; Hva skal du i dag?

- Marielle Kristine

Foto: Det lille kaffekompaniet

 • 22.05.2017, 19:34


Det lille kaffekompaniet

Det lille kaffekompaniet ligger rett over fløybanen, og er en liten koselig café. Disse bildene over her, ble tatt litt tidligere i mai. Kjempe deilig å sitte i skyggen da det var så varmt i solen. Dette er en café jeg vil anbefale alle som bor i Bergen eller som er på besøk i Bergen, å stikke innom. Absolutt verdt et besøk eller tre, hihi. :D

Q; Har du vært der før, eller skal du titte innom når du er i Bergen?

- Marielle Kristine

#foto #bilder #kaffe #café

Take it easy

 • 22.05.2017, 14:30


Heii og god mandag!

Igjen har det blitt en del fravær hos meg, og sånn får det bare bli - uansett hvor kjipt det er. Sånn er det når man sliter med å hele tiden være sliten, og å måtte prioritere andre ting.

Denne mandagen har jeg hvertfall ikke gjort annet enn å spise frokost/lunsj (stod ikke opp før 12 tiden) og slappet av med Fjorden Cowboys, sesong 1 vel og merke. Denne dagen går ikke til så mye annet, da jeg gjorde litt husarbeid igår og i morgen skal jeg til mamma - hun har nemlig bursdag! :D Så da blir det full rulle hele den dagen, med kaker og det hele. Blir koselig!


Bilder fra tumblr.com

Ellers så drikker jeg kaffe, spiser kjeks og er på tumblr. Det er også det denne dagen går med til; være på instagram, tumblr, høre musikk og rett og slett bare slappe av - lade batteriene til i morgen. Jeg skal også forhåndsskrive noen innlegg til bloggen - prøve hvertfall. :)

Q; Hva gjør du på idag?

- Marielle Kristine

Foto: Pussi in the woods

 • 17.05.2017, 19:26


Pussi in the woodsQ; Hva synes du om bildene mine?

- Marielle Kristine

GRATULERER MED DAGEN

 • 17.05.2017, 08:03


God morgen og gratulerer med dagen, alle sammen!

Endelig er dagen her, 17.mai! Hipp hipp - huurraaaa!!

Bilderesultat for norge 17 mai

Bilderesultat for 17 mai champagne
Bildene fra google

Idag er planene å møte tantene mine i sentrum, sammen med kjæresten min! Vi skal se litt i byen også skal vi på tivoli, wee! :D

Håper du får en stråålende fin 17.mai feiring!

- Marielle Kristine

Tuesday inspo

 • 16.05.2017, 15:33


Heii og god tirsdag

I'm so sorry for fraværet mitt - har bare vært noen hektiske dager, og hvertfall det siste døgnet med betaling av regninger og bankID som ikke funker osvosv. Men forhåpentligvis klarer jeg nå å forhåndsskrive noen innlegg til dere, har jo enda masse planer for innlegg fremover, så jeg håper jeg ikke har mistet så mange følgere på denne korte tiden jeg har vært borte.

Det har jo vært mye om psykisk helse her på bloggen, og nå tenkte jeg at det er på tide med en liten pause fra det, og heller fokusere litt på andre ting og skrive andre innlegg. :)

Tenkte litt inspo gjorde seg denne grå og regnfulle tirsdagen.

Q; Hvordan har du det denne regfulle tirsdagen?

- Marielle Kristine

Hvordan få likes på instagram

 • 13.05.2017, 12:36


Heii alle sammen og goood lørdag!

Dette innlegget tenkte jeg skulle handle om hvordan du kan få likes på - for det er noen måter, hihi.

Hashtags # - Denne er jo selvfølge å ta med på sånt, da denne er pretty basic. Du tar noen hashtags som passer bildet du legger ut, også kan folk søke på det og finne bildet ditt.

Like for like - Du kan legge ut et bilde som det evt står "SFS" eller "LFL" som betyr shoutout for shoutout og like for like. På den måten blir det en del som også er interessert i det samme som deg, og da kan dere f.eks like 2-3 rader bilder hver, altså 6 bilder. Når mange gjør dette samtidig, blir det en del likes til slutt, skal du se.

Like apps

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

- Dette er like appene jeg pleier å bruke. Disse kan du kjøpe likes på bildene dine, enten ved å like andres bilder innpå og få 1 coin som du bruker å kjøpe likes med. Du kan selvfølgelig kjøpe likes med ekte penger også, men det gjør altså ikke jeg. En del vil se på dette som juks - jeg gjør ikke det, med mindre du faktisk bruker ekte penger. Du kan også kjøpe følgere på akkurat samme måte. Dette er den enkleste måten å få likes på, og en måte jeg er veldig fan av. Jeg kjøper 300 likes på bildene, resten over 300 er aktive følgere.

Jeg tenkte også å vise dere hvordan det ser ut på en av appene - en av mine favoritt apper av de alle sammen.

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Som dere ser så har jeg over 180K "penger" innpå der til å kjøpe likes. Over her ser dere også hvordan det er, at du kan bruke ekte penger, men ikke trenger det. Med mindre man bruker ekte penger så blir det litt som like for like. Jeg har selv brukt disse appene i sikkert over 1år, det er også derfor jeg har så mye innpå denne ene appen her, som jeg har. :)

Like andres bilder - Det går også fint an å like andres bilder på instagram, og håpe de fanger deg opp, sjekker din profil og kanskje liker 1 eller 2 av dine bilder. Legger du igjen 1 eller flere kommentarer har du også større sjanse for å bli fanget opp.

Det var disse tipsene jeg kunne komme på - kommentér gjerne om du har andre tips for funker for å få likes på instagram.

Ønsker deg en fin lørdag videre - nyt dagen!

- Marielle Kristine

#instagram #likes #sosialemedier #tips

Friday Night

 • 12.05.2017, 20:25


Heii og god kveld dere!

Wow, det må jeg si - over 100 stk innpå bloggen min idag, det er slettes ikke verst! Dere skal alle vite at det betyr ekstremt mye for meg, at dere stikker innom bloggen! :) Make my day <3

Ellers sitter jeg i sengen på rommet, hører på min feel good spilleliste på spotify, mens jeg drikker cappuccino og er på instagram. Tenker også å komme med et innlegg i morgen om hvordan få likesinstagram - håper noen er keen på et sånt innlegg?

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Ellers har jeg det faktisk ganske greit, jeg skal absolutt ikke klage! Solen er kommet tilbake, og jeg har et lite håp om at jeg og typen blir litt ute i morgen og nyter det fine været vi evt får.

Håper du har en fin fredagskveld og nyter den til det fulleste - det skal jeg, med musikk, instagram, kaffi og det hele! :)

- Marielle Kristine

Sosial angst

 • 12.05.2017, 15:47


Sosial angst - hvordan er det egentlig å ha det? Hva vil det egentlig si å ha det?

Jeg tenkte nå å prøve å skrive litt om hvordan det er å ha sosial angst.

Sosial angst er å være livredd for å være i store folkemengder, møte nye mennesker, gå på møter hvor det er mange folk og det kan også være å være livredd for å gå utenfor ytterdøren din. Jeg kan jo bare skrive for meg selv her, så ha det i bakhode.

Jeg fikk sosial angst etter å ha blitt mobbet så og si hver eneste dag i flere år. Angsten kom sommeren 09, altså sommeren jeg skulle begynne i 9.klasse. Å gå utenfor døren fikk meg til å gråte, beina mine skalv og jeg klarte såvidt å stå oppreist. Magen vrengte seg, hodet og hjertet hamret i takt. Det jeg husker best er at jeg gråt og beina skalv. Jeg sto i gangen og søsteren min og bestevenninnen min tvang meg ut. Det var helt jævlig - men også helt jævlig nødvendig.

Jeg var livredd for å møte på mobberne. Men jeg måtte presse meg og utfordre meg. Det tok tid og var vanskelig, og helt ærlig husker jeg ikke mye mer enn det fra den tiden. Jeg byttet skole til 9.klasse - fikk andre venner og helt nytt og bedre miljø. Det var jo erting, men mer vennlig erting og absolutt ikke som mobbingen jeg opplevde der. Men jeg gikk bare så langt. Tok bussen til og fra skolen. Hele 9. og 10.klasse turte jeg ikke å være så mye med på jentekvelder, café, spise ute, kino.. Det bedret seg noe i 10.klasse. 1. og 2.vg ble ting bedre - da måtte jeg ta buss til og fra byen hver eneste dag.

anxiety, social, and anxious image

anxiety, social, and anxious image

Sosial angst er jævlig, og veldig ødeleggende for en. En må jobbe beinhardt med seg selv og angsten. Utfordre seg selv helst hver eneste dag, gjerne opptil flere ganger også.
Selv den dag idag styrer angsten meg til en viss grad. Den er noen ganger sterkere enn andre ganger. F.eks unngår jeg å ta bussene som er mest full fra byen, f.eks i 15-16 tiden. Jeg har også safe places i bussen jeg tar, og det er de plassene som er nærmest utgangene og med lettest tilgjengelig stopp knapp. På kino f.eks så bør jeg være der i god tid før filmen begynner, gjerne 30-45 minutter før filmen begynner og helst skal jeg inn før alle andre - samme når jeg tar fly også, faktisk. Hvis jeg ikke er den første eller er tidlig før filmen, reagerer jeg med at jeg blir veldig stresset, frustrert og irritert - og i verste tilfellene kan jeg begynne å gråte. Jeg får hjertebank og skjelver. Til og med i familiebesøk (helst samboeren min sin familie da) kan jeg oppleve angsten og få små anfall, og da er det best at jeg bare går hjem, før det blir et stort anfall. Ofte har jeg rett og slett måttet bli kjørt hjem fra dåp og bursdagsfeiringer. Jeg blir også utrolig fort sliten i sosiale settinger.

Hadde du sett meg ute nå, eller møtt meg og vi hadde begynt å snakke sammen, hadde du ikke trodd at jeg hadde sosial angst. Fordi jeg er veldig åpen og ærlig av meg. Det er lett å snakke med meg, og jeg kan snakke åpent om egentlig alt.

disorder, post, and text image

disorder, quote, and text image

Folk må forstå at selv om en ser frisk og fin ut på utsiden, så kan en være veldig syk på innsiden. Når jeg har angst, så kan du ofte ikke se det på meg - jeg ser helt normal ut, men jeg har likevel angst, sosial angst og depresjon. I'm not faking sick, I'm faking normal.

Jeg vet ikke om innlegget ga så mye mening - men jeg håper veldig noen av dere fikk noe ut av det. En ny forståelse, et nytt syn eller noe, og at dere tar dette videre. Selv om noen ser frisk ut - er det ikke sikkert de er det, og hvis de åpner seg opp til deg om det - ikke børst det vekk og bagatelliser det. Du vet ikke hvor vanskelig det var for den personen å fortelle deg det.

Om du sliter med noe som helst - jeg heier på deg, aldri gi opp! Jeg er stolt over deg, og noen der ute er glad i deg. <3

- Marielle Kristine

Da er det i gang

 • 12.05.2017, 09:39


Hei og gooood fredag!

Det er en god fredag, sant? Jeg håper hvertfall det er det for deg, for det er for meg!

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Jeg har endelig fått sendt inn søknad om uføretrygd! Og selv hvor mye jeg egentlig skammer meg over dette, at jeg faktisk må bli uføretrygdet, så deler jeg dette med dere. Til dels fordi det skal ikke være noe tabu å bli ufør pgr av psykisk sykdom, men også fordi det ikke er noen skam å ikke klare å jobbe.

Når sant skal sies; jeg har ikke blitt ufør enda, og jeg vet ikke om søknaden blir godkjent eller avvist, det gjenstår enda å se. Behandlingstiden kommer til å ta alt fra 6-9mnd. Det er lenge å vente, but I'll just have to.

Og til dere som lurer på om det er rett for meg å bli ufør - JA, det er det. Jeg blir ikke ufør fordi det er gøy eller for å slippe å jobbe. Jeg blir/søker om ufør, rett og slett fordi jeg ikke klarer å være i jobb. Jeg tåler veldig lite stress, forventninger og ansvar. Det går på psyken. I tillegg blir jeg fort utmattet, sliten. Da får jeg vondt i kroppen også. Så det å skulle jobbe noen timer bare noen dager i uken, vil ta mer eller mindre alt av min energi og gjøre meg dårligere fysisk og psykisk.

Jeg vil heller være som nå; stabil nok til å klare hverdagen som den er nå, med noen turer ut i uken hvor jeg er sosial med venner eller familie. I tillegg; klarer jeg nå å gjøre litt husarbeid og hjelpe til å lage middag. For før da jeg prøvde meg på skole eller var under utredning/arbeidsavklaring, var/ble jeg så dårlig om presset og forventningene om at jeg skulle bli frisk innen så og så lang tid, i tillegg til å måtte prøve ut ting og jeg gikk også i DBT behandling, som også er til hjelp for meg den dag idag.

Jeg skal ikke si noe om fremtiden min, at jeg fortsatt er ufør om 10-20år, for det vet jeg ikke - det vet ingen. Men som det er nå; er arbeidsevnen min varig nedsatt pgr av psyken. Jeg skammer meg, for en kan ikke se jeg er syk utenpå - men jeg burde ikke skamme meg, det er ingen skam - og det er nettopp derfor jeg velger å være åpen her og andre steder, om dette.

Nå skal jeg slappe litt av, før jeg gjør noe mer husarbeid - ha en fiin fredag! <3

- Marielle Kristine

En av dem

 • 10.05.2017, 11:46


Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle bli en av dem du ser på café med pc/macbook på fanget. Ikke i min villeste fantasi.

Men her er jeg. I sentrum - på café med mac'en og blogger, og samtidig hører på musikk. Hører også andre snakke, det gir ikke mye mening for å være helt ærlig. Men er det så mye som gir mening, da? Not really..

Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

Jeg venter egentlig på en venninne, så dette er ganske mye et tidsfordriv, for det er enda en stund til hun kommer. I tillegg får jeg jo også tid til å forhåndsskrive noen innlegg til dere, så bloggen blir oppdatert jevnlig.

Håper dagen din blir like fin som deg!

- Marielle Kristine

Wednesday

 • 10.05.2017, 09:44


En ganske kjedelig overskrift, I know.

Men faen, det er jo onsdag. Tiden og ukene bare flyr avgårde, herreguud.

Akkurat nå sitter jeg på sengekanten på rommet og skriver dette. Hører på tv'en som er på i stuen, og samtidig fuglekvitter som er rett utenfor. Fokuserer mer på fuglekvitter, da det er så fint. Fint og irriterende på samme tid, rart.

wednesday image
Bilde fra weheartit

Tenker meg en tur til sentrum nå, tar bussen om ikke så altfor lenge. Og for første gang på leeenge, så skal jeg faktisk nå tar mac'en med meg og skrive på noen blogginnlegg, deriblant hvordan det er med sosial angst, generalisert angstlidelse og depresjon. Tenkte også å skrive noe sånn som hva man kan si/skrive/gjøre om du har en nær som sliter med angst og depresjon. Hvert i eget innlegg. Det blir også andre typer innlegg fremover, som quotes, selvskrevne dikt, reminders, foto innlegg - for jeg elsker jo å fotografere! <3

Men nå må jeg gjøre meg klar til å ta buss - ønsker deg en nydelig onsdag!

- Marielle Kristine

The ugly side - the ugly truth

 • 09.05.2017, 23:39


Dere ser det ikke nå - men nå når jeg skriver dette, 23:08, sitter jeg i sengen og gråter.

Jeg gråter fordi skamfølelsen jeg har hatt i flere dager, uker og måneder, har tatt overhånd. Og dette skjer fordi jeg ikke fikk tatt antidepressiva idag. Fordi jeg ikke hadde mer, fordi jeg ikke orket å gå ut på apoteket for å kjøpe mer - og fordi jeg klarte å glemme det igår da jeg var i sentrum.

This is the ugly side - the ugly truth. Den siden de aller fleste aldri ser. Fordi ute blant folk, så smiler jeg, jeg ler. Ute blant folk er jeg sosial, jeg er åpen og ærlig. Jeg er åpen og ærlig om min psyke, at jeg skal søke ufør snart. Og det er derfor jeg skammer meg sånn. Fordi jeg blir ufør, eller mest sannsynlig kommer til å bli det - hvis søknaden blir godkjent.

Hvis du hadde sett meg ute, hadde du ikke tenkt tanken på at jeg sliter, eller kan slite. For jeg ser så utrolig glad og oppegående ut. Glad er jeg sjeldent - selv om jeg smiler og ler, føler jeg sjeldent på glede, sånn ekte glede.

quote, mind, and grunge image

The ugly side - the ugly truth. 90% av tiden er alt bare meehh, helt ok - ikke så mye følelser og ganske flat, og dette er det antidepressiva som gjør. De resterende 10% er veldig varierende. Hverdagen min er uforutsigbar, psyken min er uforutsigbar. Jeg isolerer meg mye i perioder, orker ingenting, gjør nesten ingenting og 90% av dagene ligger jeg i sengen eller på sofaen og nesten ikke orker å gjøre enkle ting som å gå på do, gjøre små oppgaver i huset.. Andre perioder kan jeg være sosial opptil flere ganger i uken, gjerne trene også og gjøre noe husarbeid. Men jeg blir utmattet, utslitt. Kroppen gjør vondt.

Nå skal ikke denne bloggen bli en typisk rosa blogg ELLER en deprimerende blogg. Det skal ikke bare handle om psykisk helse (selv om det bli å gjøre det pgr av min hverdag, mine tanker og følelser) eller mote.

THIS is the ugly side of my life - the side you never see.

- Marielle Kristine

HVORFOR det er et problem med endring av utbetaling i mai.

 • 09.05.2017, 16:11


First things first;

1. Nei, jeg er ikke ufør - enda. Jeg skal dog snart søke, bare nav gir meg melding om at alt er klart.

2. Jeg skriver dette innlegget så du som ikke forstår faktisk kanskje kan forstå hvorfor det er et problem at utbetalingsdatoen er blitt endret, og at du leser fra andre synsvinkler enn bare din egen.

3. JA, pengene kommer FØR 17.mai - men det er bare èn dag før selve dagen.

Here we go!

Arnt Vidar Lian sitt bilde.
Bilde fra facebook.

1. Så jeg har fått med meg at de pleier å få uføretrygden inn den 12./13. mai, noe som gir et par dager for dem som mottar, å få alt ordnet og i stand. Dvs alt av klær, mat, frisør besøk og alt en kan tenke seg som er forberedende før den dagen.

2. Endringen så ut til å ha blitt gjort over natten. Altså ikke mange visste om denne endringen, og enhver uforutsigbarhet og endringer kan vippe en av pinnen. Jeg vet hvertfall at jeg selv takler endringer i mine planer i siste liten - veldig dårlig. Dette gjelder selvsagt ikke bare ovenfor 17.mai hos meg.

3. Folk blir ikke uføre for morroskyld, altså. Og nei, det er heller ikke noe piece of cake å bli ufør, om du trodde det. JA, det finnes latsabber overalt, også i dette nav-systemet. De fleste av oss som blir ufør, har en grunn for det - og det kan være mange. Blant annet fysiske og psykiske sykdommer og problemer, som angst og depresjon, ME, MS, FM, Ehlers syndrom, Dystoni, Kreft og mange mange flere grunner. Problemet her da med endringen, er at man da bare har èn dag å gjøre ting på. Dessverre er det ikke alle som har energi til å gjennomføre alle gjøremål, det er heller ikke alle som har 2 utgifter. Det er ikke alle som har en nær familie å støtte seg på og få hjelp av, ei heller gode venner. Noen har også gjerne mange barn, og kanskje noen trenger nye sko eller kjole? Også har de da dessverre ikke mye penger fra april måned.

Grunnene til at dette er et problem, er så utrolig mange. Joda, klart det - de får penger før selve dagen, så den blir nok bra den, som mange sier. Men det er ikke alle som er like heldig med en nær familie og gode venner som kan hjelpe, ei heller energi eller ork til å gjøre alt som skal gjøres. Og har du ikke det, men likevel klarer deg bra? Det er veldig bra, jeg er stolt av deg.

Er du en av dem som jobber fulltid og klarer deg relativt bra/OK? Har du energi til overs etter jobb til andre gjøremål som husarbeid, lage middag, besøke venner osv? Da bør du være takknemlig for det - fordi mange av oss som blir eller er uføre, ville gjerne byttet med deg.

Dere skjønner, det er ikke så kult og chill som det høres ut, å sitte hjemme i smerter i kropp eller sinn store deler av dagen. Det er ikke kult å gå ut i sosiale sammensettinger, se tilsynelatende frisk ut og bli dømt utifra det. At andre tenker du burde klare å jobbe siden du ene dagen klarte å gå ut en liten tur, være sosial med familien eller venner. Det er ikke kult å kjenne på skammen som som uføre og jeg går å kjenner på hele tiden. Det er ikke kult å være bundet fast til sengen, fordi depresjonen er for sterk og gjør det umulig for deg å engang gå på do, eller at angsten holder deg inne og isolerer deg fra alt du har nært og kjært. Det er ikke kult å være innendørs, hyle av smerter som du ikke ser eller kjenner på selv engang, å måtte ta en masse medisiner mot smerter fra helvete, og for å holde deg noe lunde oppegående.

Man kommer langt med å bruke hjernen en har fått, tenke litt lenger enn hva en selv klarer og å ha forståelse og empati for andre rundt seg.

- Marielle Kristine

A day with me

 • 08.05.2017, 18:30


A day with me

06 - Alarmen ringer. Ugh, vil sove lenger.

06:05 - Sjekker instagram. Kroppen gjør vondt, ekstra vondt i ryggen. Trøtt.

06:10 - Går på do, tar medisinen min, lager kaffi (ikke uten problemer, vel og merke - glemte å sette på vann igår kveld, så stress much) og lager frokost til meg og Ole.

06:25 - Spiser litt, og tar kaffi til meg og Ole. Endelig er den ferdig.

06:40 - Slapper av på sofaen med Ole, han på funnyjunk og jeg på instagram.

07 - Pakker sekken min og gjør meg klar til å bli kjørt av Ole.

07:15 - Er i bilen på vei til Haukeland avd kjevekirurgisk. Takknemlig for at jeg har en så snill kjæreste som står tidlig opp med meg og kjører meg, så jeg slipper å stresse med fulle busser.

07:40 - Fremme på sykehuset, får vite at venninnen jeg skulle møte etter timen ikke kan likevel, og finner frem til venterommet.
Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

08:25 - Kommer inn til tannlegen.

08:50 - Er ferdig hos tannlegen og går til bussen.

09:10 - Sitter på bussen til sentrum.

09:20 - Fremme i sentrum, går litt rundt og tar bilder av kirsebærtrærne som er midt i sentrum.

10 - Kjøper boken "note to self" av Connor Franta + en fargeleggingsbok av katter.

10:20 - Går enda mer rundt og tar flere bilder.
Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.
Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.
Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

10:40 - Går på Espresso House, bestiller capuccino og en sjokolade muffins, tar flere bilder og slapper deretter av.

12 - Går rundt i butikker og leter etter blomster, finner etter hvert en fin bukett og kjøper vin i samme slengen.

12:35 - Venter på bussen.

12:58 - Er fremme og går av. Går hjem.

13:10 - Er hjemme, går på do.

13:40 - Fikser blomstene og setter i en vase, tar ut og inn i oppvaskmaskinen og vasker stuebordet.

14:05 - Spiser lunsj, 1 skyr yoghurt m/ kaffi og vanilje smak, tar en liten pause og koser med Pussi.

14:34 - Skifter på sengen, etter over 1mnd er det på tide med nytt.

15 - Åpner macbook'en og laster opp bilder jeg tok i sentrum med kameraet.

15:55 - Lager kaffi og spiser en doughnut mens jeg venter på at Ole skal komme hjem fra jobb.
Marielle Kristine Eliassen sitt bilde.

16:24 - Leser blogger, og kom over et par som jeg blir å følge med videre på, vurderer å poste et innlegg selv.

17:17 - Ole er hjemme, han overrasket meg med en søt liten kirsebær blomst han hadde funnet ute. Vi drar på apoteket for å hente mer medisin.

17:25 - kommer på apoteket og finner ut at det stengte kl 17. Skikkelig nedtur, og skuffet over meg selv over at jeg glemte å gå innom apotek i sentrum idag.

17:30 - Kommer hjem, tar ut plast bosset (søppelet, for de som lurer) som skal hentes i morgen og går deretter rett i dusjen og finner frem pysj.

17:57 - Jeg og Ole skal lage middag, Japansk Terijaky.

18:16 - Sitter i sengen med macbook'en på fanget, hører Ole steke mat og lukter middag. Ryggen gjør vondt, da jeg ikke sitter i en så behagelig stilling.

Og her ender forsåvidt dagen min, eller, det interessante å lese. Jeg skal som sagt spise middag nå, og deretter bare se serier og slappe av. Jeg håper det ikke har vært så altfor kjedelig for dere å lese - kom gjerne med innspill til hva jeg kan forbedre til en evt ny runde! :D

- Marielle Kristine

It's time to start living

 • 08.05.2017, 06:43


Time to start living

Ønsker deg en fin mandag og fin start på den nye uken.

- Marielle Kristine

You got this

 • 07.05.2017, 17:56


 


 

- Marielle Kristine

Sunday mood

 • 07.05.2017, 12:30


Sunday mood

bed, pink, and quote image

quote, Sunday, and text image

coffee and room image

coffee, book, and tumblr image
Bilder fra weheartit.

Søndag, dere! Den beste dagen i uken, eller? For min del er det fredag som er den beste - men søndag er ikke ille den heller. :)

Hittil har jeg ikke gjort mye, spist frokost, sett en episode av PH og ellers slappet av i sengen med tumblr. Det er idag fint vær, varmt - så idag blir det noen timer hos mamma, tenker jeg. Tantene mine og bestemor skal også komme en tur innom, så det blir koos! :D

Ha en nyydelig søndag da, dere!

Q; Hva er dine planer for idag? Hvilken dag er din favoritt?

- Marielle Kristine

06.05.2017

 • 06.05.2017, 19:12


Det er en sånn dag idag.

En sånn dag hvor jeg er psykisk og fysisk sliten. En sånn dag hvor hodet mitt gjør så vondt at jeg knapt klarer å tenke skikkelig, en sånn dag hvor jeg vil ligge på sofaen eller helst gjemt i sengen, med en serie eller film på mac'en - eller bare sove. For jeg er trøtt, veldig trøtt - enda jeg ikke stod opp før kl 13 idag.

Image by h a n n a h ♡

Grunnen til mitt fravær på bloggen er mange - men sterkest er nok det faktum at det er fint vær og varmt her på vestlandet. Når det først er sol og digg temperatur ute, er det bare å nyte solen og suge all D-vitamin som man kan, for er det noe jeg har mangel på, så er det vitamin-D.

Ellers er det nok på grunn av min psyke - at jeg bare er for sliten til å blogge. Jeg tenker nå å forhåndsskrive noen innlegg til bloggen for noen dager fremover.

Før jeg nå avslutter lurer jeg på èn ting; er det noen som er interessert i å lese personlige innlegg på bloggen? Da tenker jeg litt på hvordan det er for meg i hverdagen med tilbakevendende depresjoner og angst? Tenkte å lage et innlegg som "1 dag med meg", og kanskje da skrive litt detaljert, tanker og selvfølgelig ha med klokkeslett. Kunne det vært noe dere er interessert i? Uansett, så tenker jeg å lage et sånt innlegg på mandag, siden jeg må opp tidlig og har noen ærender den dagen.

Ellers ønsker jeg deg en strålende fin lørdag videre!

- Marielle Kristine

This months goals

 • 01.05.2017, 18:21


Goals for May

Practice selflove

- Kjærlighet for seg selv er viktig. Det er spesielt viktg for meg som sliter med det mentale, å ta vare på meg selv og gjøre meg selv noe godt, om ikke hver dag, så hvertfall et par ganger i uken.

Skrive budsjett

- Dette er suuuuper viktig å gjøre nå som jeg og Ole bor i egen leilighet. De siste ukene har vi slitt veldig med økonomien, siden han enda ikke har en fast jobb og jeg går på Arbeidsavklaringspenger. Så det må vi gjøre asap.

Ikke ha så høye forventninger

- Jeg blir dårligere psykisk når det stilles for høye forventninger til meg selv, og kanskje er jeg selv aller verst til det. Derfor skal jeg ikke ha så sykt store forventinger til meg selv. Jeg klarer det jeg klarer - og resten får bare være.

quote and text imagequote, patient, and life image

Spare penger

- Jeg sparer alltid noe på BSU'en hver gang jeg får penger, men jeg må spare mer penger på spare konto, så jeg og Ole har til evt uventede regninger og til Pussi.

Leve i nuet

- Ja, bare ta èn dag om gangen, èn ting om gangen. Rett og slett være her og nå, nyte hver en dag en får. Det gjør veldig godt for psyken og enhver annen person. You try and see for yourself

Fotografere mer

- Jaa, her må jeg først få kjøpt et nytt minnekort da mine andre er fulle allerede. Men jeg tar ofte bilder med mobilen, selv om det ikke blir like bra alltid.

Q; Har du noen mål for May måned?

- Marielle Kristine

Welcome May

 • 01.05.2017, 11:09


Hei og gooood mandag!

Idag er det fri for de fleste av oss, og mai måned er begynt - hvor herlig er ikke det? Det nærmer seg sommer med stormskritt, og jeg nyter alt naturen nå har å by på. Jeg elsker at det er begynt å bli varmere ute og skal vi tro værmeldingen blir det fint vær her i Bergen store deler av uken - det må nytes! :D

Jeg tenker å sette meg noen mål for denne måneden, og det blir å komme i et eget innlegg senere i dag! I'm so excited to share it with you guys! 

Stay tuned for enda et innlegg i kveld! :D

- Marielle Kristine

Marielle Kristine Eliassen

Hei og velkommen til min blogg! Her blir jeg å blogge om min hverdag og alt som faller meg inn. Jeg sliter en del psykisk, bl.a har jeg tilbakendende depresjoner og generalisert angstlidelse, samt sosial angst.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits